

9475 Lottsford Road, Suite 202 Largo, MD 20774 301.772.8420, ext.1001

Register online: www.childresource.org

WORKSHOPS FOR JANUARY 2019

//C /' P // 1: ' C1:11 C // // T : ' //	Dato: Thursday, January 2, 2010
"Supporting Breastfeeding in Child Care (Con't Training)"	Date: Thursday, January 3, 2019 Time: 6:30pm – 7:00pm
Trainer: Jodi Regner (.5 Hours Earned)	Fee: \$10 Member/Non-Member
Core of Knowledge: Health, Safety & Nutrition (All Levels)	·
"SIDS, SUID and Other Sleep-Related Infant Deaths"	Date: Thursday, January 3, 2019
Trainer: Jodi Regner (2.0 Hours Earned)	Time: 7:15pm – 9:15pm
Core of Knowledge: Health, Safety & Nutrition (Beginning)	Fee: \$25 Member; \$35 Non-Member
"First Aid & Infant/Child & Adult CPR/AED"	Date: Saturday, January 5, 2019
Trainer: 1st Alert CPR	Time: 9:00am – 2:00pm
Class size limited. No Walk-Ins. Bring a bag lunch.	Fee: \$85 Member; Non-Member \$100
"Infant/Child & Adult CPR/AED"	Date: Saturday, January 5, 2019
Trainer: 1st Alert CPR	Time: 9:00am – 11:30am
Class size limited. No Walk-Ins. Bring a bag lunch.	Fee: \$55 Member; \$65 Non-Member
"First Aid"	Date: Saturday, January 5, 2019
Trainer: 1st Alert CPR	Time: 11:30am – 2:00pm
Class size limited. No Walk-Ins. Bring a bag lunch.	Fee: \$55 Member; \$65 Non-Member
"Medication Administration"	Date: Saturday, January 5, 2019
Trainer: Veronica Shaw-Kittrell, RN (6.0 Hours Earned)	Time: 9:00am – 4:30pm
Core of Knowledge: Health, Safety and Nutrition (All Levels)	Fee: \$70 Member; \$80 Non-Member
"Including All Children and the Americans with Disabilities Act"	Date: Thursday, January 10, 2019
Trainer: Paul Armstrong (3.0 Hours Earned)	Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Special Needs	Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"Emergency Preparedness for Child Care Providers"	Date: Saturday, January 12, 2018
Trainer: Deanna Tobin (6.0 Hours Earned)	Time: 9:00am – 3:30pm
	Fee: \$15 Member; \$15 Non-Member
Core of Knowledge: Health, Safety and Nutrition (All Levels) "Tools of the Trade II Session 4: Hands On! Minds On!Inquiry & Experiential Learning"	
Trainer: Linda Bratcher (2.0 Hours Earned) Take all 3 on 1/12/19 earn 6 hours	Date: Saturday, January 12, 2019 Time: 9:30am – 11:30am
Core of Knowledge: Curriculum (All Levels)	Fee: \$25 Member; \$35 Non-Member
"Tools of the Trade II Session 5: How Kids Learn Science & What It Means to Afterschool"	Date: Saturday, January 12, 2019
Trainer: Linda Bratcher (2.0 Hours Earned) Take all 3 on 1/12/19 earn 6 hours	Time: 12:00pm – 2:00pm
Core of Knowledge: Curriculum (All Levels)	Fee: \$25 Member; \$35 Non-Member
"Tools of the Trade II Session 6: Kid Fit ScienceAges & Stages & SET"	Date: Saturday, January 12, 2019
Trainer: Linda Bratcher (2.0 Hours Earned) Take all 3 on 1/12/19 earn 6 hours	Time: 2:00pm – 4:00pm
Core of Knowledge: Curriculum (All Levels)	Fee: \$25 Member; \$35 Non-Member
"FCCP: Child Development Module"	Date: Tuesday, January 15, 2019
Trainer: Laura Terrell (4.0 Hours Earned)	Time: 8:30am – 12:30pm
Core of Knowledge: Child Development	Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member
Core of Knowledge. Child Development	2 co. \$10 Michigan, \$500 Mon Michigan

"FCCP: Special Needs Module" Trainer: Paul Armstrong (4.0 Hours Earned) Core of Knowledge: Special Needs "What Happened to the World? Helping Children Cope" (NEW!! Training) Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Date: Tuesday, January 15, 2019 Time: 6:30pm – 8:30pm
Core of Knowledge: Special Needs "What Happened to the World? Helping Children Cope" (NEW!! Training) Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member Date: Tuesday, January 15, 2019 Time: 6:30pm – 8:30pm
"What Happened to the World? Helping Children Cope" (NEW!! Training) Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Date: Tuesday, January 15, 2019 Time: 6:30pm – 8:30pm
Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Time: 6:30pm – 8:30pm
Core of Knowledge: Community (All Levels) Fee: \$25 Member; \$35 Non-Member
"FCCP: Health, Safety, Nutrition Module" Date: Wednesday, January 16, 2019
Trainer: Paul Armstrong (4.0 Hours Earned) Time: 8:30am – 12:30pm
Core of Knowledge: Health, Safety, Nutrition Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member
"FCCP: Curriculum Module" Date: Wednesday, January 16, 2019
Trainer: Jodi Regner (4.0 Hours Earned) Time: 1:00pm – 5:00pm
Core of Knowledge: Curriculum Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member
"FCCP: Professionalism Module" Date: Thursday, January 17, 2019
Trainer: Laura Terrell (4.0 Hours Earned) Time: 8:30am – 12:30pm
Core of Knowledge: Professionalism Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member
"FCCP: Community Module" Date: Thursday, January 17, 2019
Trainer: Jodi Regner (4.0 Hours Earned) Time: 1:00pm – 5:00pm
Core of Knowledge: Community Fee: \$40 Member; \$50 Non-Member
"Misbehavior and Discipine" (NEW!! Training) Date: Thursday, January 17, 2019
Trainer: Dr. Deborah Wood (3.0 Hours Earned) Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Child Development (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"Engaging Indoor Activities for Inclement Weather" (NEW!! Training) Date: Tuesday, January 22, 2019
Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Curriculum (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"Policies that Protect" Date: Thursday, January 24, 2019
Trainer: Laura Terrell (3.0 Hours Earned) Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Professionalism (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"LEGO On: Building Your Preschooler One Colorful Brick at a Time" Date: Saturday, January 26, 2019
Trainer: Linda Bratcher (3.0 Hours Earned) (NEW!! Training) Time: 9:30am – 12:30pm
Core of Knowledge: Curriculum (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"Achieving Quality Standards in Early Education" Date: Saturday, January 26, 2019
Trainer: Linda Bratcher (3.0 Hours Earned) (NEW!! Training) Time: 1:00pm – 4:00pm
Core of Knowledge: Professionalism (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"Basic Health and Safety" Date: Tuesday, January 29, 2019
Trainer: Cara Bethke (3.0 Hours Earned) Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Health, Safety, Nutrition (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member
"PURPLE Tears: Adults' Impact on Infant Emotional Intelligence" Date: Thursday, January 31, 2019
Trainer: Laura Terrell (3.0 Hours Earned) (NEW!! Training) Time: 6:30pm – 9:30pm
Core of Knowledge: Child Development (All Levels) Fee: \$35 Member; \$45 Non-Member





